Tyrimai parodė, kad grybuose yra du antioksidantai, kurie, kaip manoma, prailgina gyvenimo trukmę ir užkerta kelią senėjimui. Profesorius Robertas Billmanas, pirmasis tyrimo autorius, pažymi, kad rezultatai yra svarbūs vadinamosios laisvųjų radikalų senėjimo teorijos kontekste.
Teorija gyvuoja jau seniai. Ji sako, kad virškinant maistą susidaro daugybė laisvųjų radikalų, kurie yra proceso šalutiniai produktai. Daugelis jų yra toksiški.
Kūnas turi mechanizmų, skirtų daugeliui jų kontroliuoti, įskaitant ergotioniną ir glutationą. Tačiau jų kaupimasis vyksta palaipsniui, o tai sukelia žalą, susijusią su vėžiu, koronarine širdies liga ir Alzheimerio liga.
Kitas tyrimas parodė, kad vitamino D trūkumas gali padidinti riziką susirgti Alzheimerio liga. Valgant grybus galima išvengti šio vitamino trūkumo, ypač jei gamintojai produktą papildomai praturtina vitaminu.