Ekspertai nustatė, kokios muzikos pavojingiausia klausytis vairuojant automobilį

Adomas Račkauskas

Šiame eksperimente dalyvavo 34 suaugusieji. Jie naudojo vairavimo treniruoklį – turėjo „važiuoti” miesto keliais. Kas aštuonias imitavimo minutes vairuotojai susidurdavo su penkiais įvykiais. Tai, pavyzdžiui, pėsčiųjų perėjimas per kelią, sunkvežimio aplenkimas ir pan.

Kokios muzikos pavojingiausia klausytis vairuojant?

Paaiškėjo, kad klausydamiesi garsios muzikos ar dainų vairuotojai užfiksavo didesnį emocinį susijaudinimą

Tyrėjai į vairuotojus įtraukė garsinę aplinką – miesto eismo triukšmą, šnekamąją kalbą arba tylią ar garsią muziką su tekstu ir be jo.

Paaiškėjo, kad klausydamiesi garsios muzikos ar dainų vairuotojai užfiksavo didesnį emocinį susijaudinimą. „Svarbiausias dalykas klausantis muzikos vairuojant – neužsikrauti proto. Pagrindinė šio tyrimo mintis yra ta, kad vairuotojai turėtų apsvarstyti galimybę klausytis ramios muzikos be žodžių, kad optimizuotų savo psichinę būseną vairuodami stresą keliančioje miesto aplinkoje”, – sakė .

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą