Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mokslininkai nustatė veiksmingą streso mažinimo būdą

Odeta Bartkevičiūtė

Susidūrę su stresinėmis situacijomis griebiasi fizinių pratimų, meditacijos ar kvėpavimo praktikų. Tačiau britų įvardijo dar vieną būdą susidoroti su nervine įtampa.

Birmingemo miesto universiteto mokslininkai atliko eksperimentą, kuris atskleidė, kad spalvinimas padeda žmonėms sumažinti nerimą ir emocinį perdegimą. Šis metodas bus veiksmingiausias, kai bus derinamas su sąmoningumo praktikomis. Ši praktika apima susitelkimą į esamą akimirką. Žmogus neturi apie nieką galvoti ar reikšti jokių emocijų, šalia neturi būti jokių trukdžių.

- Reklama -

 

Kai kurie žmonės sąmoningumo procese naudoja meditacijos technikas, pavyzdžiui, susikoncentruoja į kvėpavimą, kad išliktų dabartyje. Panašiai veikia ir spalvinimas, padedantis sutelkti dėmesį į dabarties akimirką.

parodė, kad spalvinimas ir buvo vienodai veiksmingi didinant sąmoningumą ir mažinant nerimą.

Tyrėjai taip pat pažymėjo, kad jei nėra linkęs spalvinti, nerimą įveikti gali padėti ir mezgimas, namų ruošos darbai bei vaikščiojimas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą