Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mokslininkai sukūrė naują inovatyvią technologiją, kuri saulės elementų efektyvumą padidins 40 proc.

Mindaugas Bružas

Mokslininkų komanda sukūrė unikalią technologiją, kuri gali padidinti energijos konversijos efektyvumą 38 %, o tai yra revoliucinis pasiekimas atsinaujinančiosios energijos srityje.

Naujovė susijusi su specialios šviesą surenkančios medžiagos, kuri gali veiksmingai sugerti saulės šviesą ir paversti ją , naudojimu. Ši medžiaga yra labai jautri skirtingų bangų ilgių šviesai, todėl saulės energiją galima maksimaliai išnaudoti net ir debesuotomis dienomis.

Naujoji technologija pagrįsta nanomedžiagų, užtikrinančių didesnį šviesos surinkimo efektyvumą, naudojimu. aiškina, kad šios medžiagos pasižymi unikaliomis optinėmis savybėmis, kurios sumažina energijos nuostolius ją konvertuojant. Dėl to gerokai padidėja saulės elementų našumas ir jie tampa ekonomiškesni.

Šios sukūrimas yra svarbus žingsnis siekiant tvaraus vystymosi ir mažinant priklausomybę nuo iškastinio kuro. Padidinus saulės elementų efektyvumą, gerokai sumažės elektros energijos gamybos iš atsinaujinančių šaltinių kaina ir ji taps prieinamesnė daugeliui vartotojų.

- Reklama -

Vienas iš pagrindinių naujosios technologijos privalumų – galimybė veikti įvairiomis klimato sąlygomis. Dėl to ją galima naudoti ir saulėtuose, ir tuose regionuose, kur saulėtų dienų nedaug. Be to, naujieji saulės elementai pasižymi ilgaamžiškumu ir dideliu atsparumu išorės poveikiui.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą