Dabar didysis moliūgų sezonas, o moliūgų keksas bus ne tik skanus, bet ir sveikas, nes ši daržovė turi daug vitaminų. Norint pasigaminti aromatingą ir aukso oranžinės spalvos keksą, reikės: nedidelio gabalėlio prinokusio moliūgo, kiaušinių, miltų ir aliejaus.
Keksas su moliūgais
Ingredientai kurių mums reikės:
- moliūgo 250 g;
- miltų 250 g;
- kiaušiniai 4 vnt;
- cukraus 220 g;
- aliejaus 200 ml;
- kepimo milteliai 18 g;
- druskos žiupsnelis;
- vanilinio cukraus apie 2 a. šaukštelius
- cinamono 1/3 šaukštelio;
- šiek tiek sviesto silikoninei formai ištepti.
Gaminimas:
- Kiaušinius, vanilinį cukrų ir druską plakite mikseriu iki purumo / standžių putų. Sudėkite aliejų ir cinamoną ir maišykite dvi minutes.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Į šį mišinį dalimis supilkite skystą masę ir išmaišykite mentele. Sudėkite cinamoną ir moliūgą, sutarkuotą smulkia tarka. Viską gerai išmaišykite.
- Silikoninę keksiukų formą ištepkite sviestu. Supilkite į ją tešlą.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
Patiekti galite apibarstę su cukraus pudra, tačiau tai nebūtina. Garantuojame, kad kekso skonis bus stulbinantis. Tikrai verta išbandyti.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi