Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naujagimio rūbeliai: savybės, kurių negalima ignoruoti

Partnerio turinys

Renkantis naujagimio kraitelį tėvams dažnai kyla klausimų, susijusių su apranga: kokios medžiagos rūbelius pasiruošti, kokie rūbeliai patogiausi ir saugiausi mažyliui, kur geriausia juos pirkti, ko geriau vengti ir t. t. Šiame straipsnyje trumpai aptarsime į ką turėtų atkreipti dėmesį tėveliai, pirkdami rūbelius naujagimiui.

Svarbiausia – audinio kokybė

Vilna, linas ir medvilnė – idealus medžiagos pasirinkimas perkant rūbelius naujagimiui. Šie natūralaus pluošto audiniai yra švelnūs, leidžiantys odai kvėpuoti, nekeliantys niežulio ar alergijų. Svarbu prisiminti, kad naujagimių oda yra itin jautri ir lengvai sudirginama. Dėl šios priežasties naujagimio rūbeliai, kurie pagaminti iš sintetinių medžiagų ar nailono, poliesterio gali sukelti diskomfortą, alergiją, jautrumą. Šios medžiagos, atvirkščiai nei natūralios, yra nesugeriančios drėgmės bei neturi vertingų savybių, pavyzdžiui, nereguliuoja naujagimio kūno temperatūros. Taigi pasirinkę natūralius audinius galėsite būti užtikrinti, kad naujagimio oda kvėpuos, drabužėlis tinkamai sugers drėgmę, o, pavyzdžiui, rūbeliai iš vilnos palaikys tinkamą vaikelio kūno temperatūrą. Svarbu prisiminti, kad neseniai gimę mažyliai negali patys reguliuoti savo kūno temperatūros. Dėl šios priežasties yra itin svarbu rinktis rūbelius, palaikančius tinkamą naujagimio kūno temperatūrą.

Patogūs rūbeliai kiekvienai dienai

Naujagimius neretai perrengia ne vieną ir ne du kartus per dieną, dėl šios priežasties svarbu rengti mažylį tokiais rūbeliais, kuriuos būtų patogu keisti. Bene patogiausi rūbeliai rengiant naujagimį yra susegami arba sujuosiami (smėlinukai, šliaužtinukai, romperiukai ir pan.). Šie drabužėliai itin patogūs, nes jų nereikia vilkti per galvą – būtent toks rengimas dažnai sukelia diskomfortą, vaiko nepasitenkinimą. Be kita ko, naujagimiai dar nenulaiko galvelių, todėl juos aprengti rūbeliais per viršų yra nepatogu. Kimono stiliaus rūbeliai nesukels diskomforto nei mažyliui, nei jį rengiančiam tėveliui. Vis dėlto, jei planuojate įsigyti rūbelius, kurie rengiami per galvą, tokiu atveju, pasirūpinkite, jog kaklo, rankovių bei kelnių angos būtų pakankamai plačios, kad nebūtų šiurkščios ir neturėtų odą dirginti galinčių dekoro detalių, papuošimų. Tai užtikrins lengvesnį aprengimą bei suteiks daugiau komforto mažyliui (palyginti su aptemptais rūbeliais).

Kaip aprengti naujagimį

Saugūs drabužėliai naujagimiams

Naujagimių rūbelių pasiūla parduotuvėse yra itin plati. Ieškant kuo aprengti vaikelį gali būti sunku išsirinkti, kadangi rūbeliai traukia akį išskirtinėmis spalvomis, dizainu, papuošimais. Vis dėlto nors akį traukia įvairūs kostiumėliai su užtrauktukais, blizgučiais ar karoliukais, ėtų rūbelių su šiais papuošimais atsisakyti. Nors užtrauktukai gali itin palengvinti tėveliams naujagimio aprengimą ir nurengimą, svarbu įvertinti, ar jis bus patogus vaikeliui. Užtrauktukai gali suspausti naujagimio jautrią odą ar ją subraižyti.

Atkreipiant dėmesį į blizgučius, karoliukus ar kitokius rūbelių papuošimus, taip pat svarbu įvertinti, ar jie nesukels pavojaus naujagimiui. Prie rūbelių prisiūtos mažos detalės gali bet atsilaisvinti bei pakenkti vaikelio sveikatai. Siekiant apsaugoti naujagimį nuo neigiamo mažų detalių poveikio, rekomenduojama rinktis drabužėlius, kurie yra su spaudėmis. Gana platų tokių (ir kitokių) naujagimio rūbelių asortimentą galima rasti elektroninėje vaikiškų prekių parduotuvėje „Smėlinukas“. Taigi apibendrinant informaciją apie naujagimiams saugius drabužėlius, svarbiausia akcentuoti, kad rinktis reikia ne pagal drabužių grožį, bet pagal patogumą ir paprastumą.

Dar viena svarbi detalė, į kurią derėtų atkreipti dėmesį tėveliams ir jos vengti perkant rūbelius naujagimiui, – susegimas nugaroje. Daugelis žino, kad parsivežus naujagimį namo svarbu pirmąsias savaites saugoti dar neužgijusią bambutę. Dėl šios priežasties tėveliams rekomenduojama rinktis kelnes, kurios neturi elastinės gumos. Elastinė gali nuspausti juosmenį arba suveržti bambutę. Taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį ir neaprengti vaikelio rūbeliais, kurie turi susegimus nugaroje. Kadangi naujagimis daugiausia laiko praleidžia gulėdamas, tai nugaroje esančios sagos, užtrauktukai ar kiti priedai gali nutrinti odą ar sukurti nuospaudas. Be kita ko, nugaroje susegami rūbeliai yra itin nepatogūs aprengti.

Patogiausias bei saugiausias rūbas, kuriuo rengiami naujagimiai – šliaužtinukai. Ne veltui jis yra atsidūręs naujagimio krepšelio TOP vietoje. Šis rūbelis, jei tinkamai parinktas jo dydis bei medžiaga, yra patogiausias tiek mažyliui (kuris jį dėvi), tiek tėveliams (kuriems savo mažylį reikia aprengti).

Elektroninė vaikiškų prekių www.smelinukas.lt – vieta, kurioje naujagimio rūbeliai visiems atvejams ir visoms progoms.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą