Naujas galvosūkis ar tiesiog KET priminimas? Kas kam turi leisti pravažiuoti sankryžoje?

Pripažinkite: ar jums buvo sunkūs kelių eismo taisyklių (sutr. KET)? O gal esate iš tų, kurie vos „gimę” ir iš karto sėdo prie vairo? Jei taip, pabandykite išspręsti šią situaciją. Taigi, pažvelkite į nuotrauką ir pasakykite, kas ką turėtų praleisti šioje sankryžoje.

Kas ką praleis?

Kas ką praleis šioje sankryžoje
Kas ką praleis?

Šiandien nagrinėsime pavaizduotą eismo testą, kuriame reikia nustatyti, kas kam leis pravažiuoti. Jei norite išbandyti save, neskubėkite skaityti toliau. Pirmiausia pagalvokite apie paveikslėlį ir pateikite sau atsakymą, o tada skaitykite toliau, kad sužinotumėte teisingą variantą.

Taigi, visi eismo dalyviai pravažiuos tokia tvarka: mėlynas , baltas automobilis, motociklas ir geltonas automobilis.

Atrodytų, kad patyrusiam vairuotojui tokia užduotis tikrai nebus rimta kliūtis. Tačiau tiems, kurie dar tik mokosi šio „meno”, toks paprastas juos apgaus iš pirmo žvilgsnio.

Kad suprastume, kas ką praleis pavaizduotoje situacijoje, visada, pirmiausia pažvelgsime į ženklus. Priešais baltą automobilį yra ženklas „Pagrindinis kelias” ir „Pagrindinio kelio kryptis”. Beje, panašioje situacijoje yra ir mėlynas automobilis. Tikriausiai jau galite numanyti, kaip priėjome prie tokios išvados.

Dešiniosios rankos taisyklė

Kaip matote, geltonas automobilis ir motociklas priešais save mato ženklus „Duoti kelią”. Kaip žinote, šis ženklas informuoja eismo dalyvį, kad jis yra šalutiniame kelyje. Ir čia yra svarbus dalykas. Mėlynas ir baltas , važiuodami pagrindiniu keliu, bet kuriuo atveju pravažiuos sankryžą anksčiau už geltoną automobilį ir motociklą. Atrodo, kad tai savaime suprantama, tiesa?

Tačiau kokia tvarka pravažiuos ir važiuojantys šalutiniu keliu? Ir čia verta prisiminti kelio pirmumo taisyklę. Kaip žinote, lygiareikšmių kelių sankryžoje vairuotojas privalo duoti kelią asmeniui, judančiam jam iš dešinės. Vadinasi geltonas automobilis turi duoti kelią motociklui.

Atsakymas
Išeiti iš AMP versijos