Naujasis „Dacia” 7 vietų krosoveris pasirodys rudenį ir bus šiek tiek brangesnis už „Duster”

patvirtino naujojo Bigster krosoverio, kuris turėtų tapti šio Rumunijos automobilių gamintojo visureigių linijos flagmanu, premjeros . Remiantis bendrovės atstovų atskleista , naujojo modelio, sukurto ant „ Duster” platformos, debiutas numatytas šių metų rudenį.

Prancūzų portalo „Motors Actu” duomenimis, serijinę krosoverio „Bigster” versiją „Dacia” ketina pristatyti Paryžiaus automobilių parodoje, kuri vyks 2024 m. spalio 14-20 d. bus pradėtas pardavinėti tik 2025 m. pradžioje.

Anksčiau tapo žinoma, kad „Bigster” bus sukurtas pagal tą pačią architektūrą kaip ir trečiosios kartos „Dacia Duster” krosoveris (CMF-B). Pagrindinis šio modelio skirtumas nuo „jaunesniojo” giminaičio bus pailgintas kėbulas (4,6 m, palyginti su 4,3 m „Duster”), taip pat salone bus trys sėdynių eilės („aukštesnės klasės” versijose).

Informacijos apie naujojo „Dacia” variklius nėra, tačiau sklando gandai, kad agregatų linija nuo „Duster” iki „Bigster” pereis beveik nepakitusi.

Iš pradžių „Bigster” bus tik su priekiniais varomaisiais ratais, tačiau vėliau jos 7 vietų krosoveris turės ir 4WD versiją.

Rumunijos automobilių gamintojo ir motininės bendrovės „Renault” kainų politika „Bigster” atžvilgiu kol kas neatskleidžiama, tačiau prancūzų žiniasklaida rašo, kad automobilis turėtų kainuoti apie 3 tūkst. eurų brangiau nei bazinis trečiosios kartos „Duster”. Šiuo metu naujausias „Dacia Duster” kainuoja nuo 16 000 eurų.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos