Naujoji “Toyota Celica” gali pasirodyti jau 2025 m.

Toyota Celica 2025

Tikimasi, kad automobilio premjera įvyks kitų metų Tokijo automobilių parodoje.

Pavasario pabaigoje viename iš oficialių renginių “” užsiminė apie planus atgaivinti kai kuriuos sportinius automobilius augančio susidomėjimo automobiliais su vidaus degimo varikliu fone. Vienu iš tokių projektų laikomas naujas, aštuntosios kartos “Celica” kupė. Remiantis šviežia , šio automobilio pasirodymo ilgai laukti nereikės.

Japonijos leidinio “BestCar” duomenimis, “Toyota”, 2006 m. balandį išėmusi “Celica” iš gamybos, ketina grąžinti šį modelį. Ir labai greitai. Kaip sportinio automobilio premjeros šaltinis įvardija 2025 m. Tokijo automobilių parodą.

Toyota vadovybės sumanymas atrodo taip: parengti visais varančiaisiais ratais varomą kupė su 2+2 vietų išdėstymu, “rankine” ir automatine pavarų dėže už maždaug 70 tūkst. dolerių kainą.

Teigiama, kad projekto jau nustatytas. Kaip tik tai turėtų būti 2 litrų darbo tūrio benzininis variklis su turbokompresoriumi, kurio didžiausia galia gali siekti iki 400 arklio galių.

Kitas detales apie naujovę “Toyota” žada atskleisti arčiau jos pristatymo, kuris, jei tikėti gandais, tradiciškai vyks kitų metų rudenį Tokijuje vyksiančios automobilių parodoje.

Išeiti iš AMP versijos