Iki vasaros liko ne taip ir daug. Jau visai greitai galėsime mėgautis kaitria saule ir sunokusiais vaisiais, įskaitant sultingus abrikosus. Jeigu mėgstate abrikosus, žinote, kad šių vaisių viduje slepiasi kauliukas. Tačiau ar žinote, kad šiuos kauliukus galima panaudoti maisto gamyboje? Apie tai šiame straipsnyje.
Abrikosų kauliukai maisto gamyboje
Užuot siuntę juos į šiukšliadėžę, pasiimkite plaktuką. Jums reikės statybinio įrankio kauliukams išlukštenti, o po to iš kiekvieno iš jų reikia išimti šerdį.
Šerdį galima valgyti iš karto. Skonis kaip migdolų.
Daugelis šeimininkių žino abrikosų uogienės receptą, kai iš vaisiaus minkštimo buvo gaminama saldi uogienė, o tada į ją buvo dedami kauliukų šerdys.
Verta žinoti, kad didelių abrikosų kauliukai yra valgomi. Ši taisyklė negalioja kitiems kaulavaisiams – persikams, slyvoms ar nektarinams. Tik abrikosai turi valgomus kauliukus.