Jei nespėjote suvalgyti bananų ir jie tapo juodi, neišmeskite jų. Pamėginkite išsikepti gardžios ir kvapnios bananų duonos. Toks pyragas puikiai tiks su arbata arba kava.
Bananų duonos receptas
Sudedamosios dalys:
- 4 bananai;
- 75 g sviesto;
- 150 g cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 210 g kvietinių miltų;
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo sodos;
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
- žiupsnelis druskos.
Paruošimas:
- Įmaišykite ištirpintą sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos.
- Įmuškite kiaušinį ir įmaišykite sutrintus bananus.
- Į dubenį su bananais suberkite sodą, kepimo miltelius, vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
- Įmaišykite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą, bananą perpjaukite išilgai per pusę ir papuoškite būsimą duoną šiomis puselėmis.
- Kepkite 175-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-60 minučių, priklausomai nuo orkaitės ir kepimo formos gylio.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi