Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neišmeskite vakarykštės bulvių košės: kokius 3 skanius patiekalus galima iš jos pagaminti

Mindaugas Bružas

Jei šaldytuve turite bulvių košės, kurios nespėjote pabaigti per ankstesnį valgymą, neskubėkite jos išmesti. Dažnai būna, kad niekas nenori valgyti šio patiekalo antrą kartą, o kai bulvių jau kurį laiką guli šaldytuve, ji keliauja į šiukšliadėžę. Tačiau yra keletas puikių variantų, kuriuos galima pagaminti iš vakarykštės bulvių košės. Taip galėsite visus nustebinti skaniu nauju patiekalu ir sutaupyti maisto bei laiko.

Bulvių košės paplotėliai

Smulkiai supjaustytą vidutinio dydžio svogūną pakepinkite svieste. Kepkite, kol lengvai apskrus. Sudėkite kubeliais supjaustytas dešreles (galite naudoti bet kokias dešreles) ir kepkite dar 2-3 minutes.

Susmulkinkite 3 skilteles česnako ir smulkiai sukapokite krapus. Į bulvių košę sudėkite česnakus ir krapus. Pagal skonį pagardinkite ir pipirais. Įmuškite du ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite keptas dešreles ir svogūnus ir vėl gerai išmaišykite. Įberkite 2 šaukštus miltų ir vėl išmaišykite. Iš mišinio suformuokite paplotėlius ir kepkite augaliniame aliejuje, kol taps auksinės . Patiekite su grietine.

Bulviniai blyneliai

Į nedidelį kiekį bulvių košės įmuškite kiaušinį ir įberkite šiek tiek mažiau nei šaukštą miltų. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, tada šaukštu kabinkite košę ir dėkite kepti. Kepkite iš abiejų pusių. Patiekite karštus su grietine.

Bulvių troškinys

Susmulkinkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Sudėkite maltą mėsą, druską ir pipirus. Kai viskas iškeps sumaišykite maltą mėsą maišytuvu.

Į išardomą formą sudėkite bulvių košę – maždaug du trečdalius viso kiekio. Tada sudėkite maltą mėsą ir ant viršaus likusią bulvių košę. Viršutinį bulvių košės sluoksnį gerai išlyginkite ir aptepkite grietine. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių, kol taps auksinės spalvos. Iškepus, leiskite troškiniui šiek tiek atvėsti, atidarykite skardą ir išimkite paruoštą patiekalą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą