Kai galvojame apie gruzinų nacionalinę virtuvę, negalime nepagalvoti apie chačapuri. Šią švelnią tešlą su sūriu jau pamėgo ir lietuviai.
Sudedamosios dalys:
- 200 g miltų;
- 140 ml šilto vandens;
- 1,5 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus;
- 5 g cukraus;
- 5 g druskos;
- 5 g sausų mielių;
- 120 g mocarelos;
- 20 g mocarelos + 20 g brie sūrio pabarstymui;
- kiaušinio trynys + grietinė
Paruošimas:
- Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite cukrų, druską, mieles, aliejų ir gerai išmaišykite.
- Suberkite miltus ir užminkykite tešlą – ji bus lipni, tokia ir turi būti. Uždenkite ir palikite valandą šiltoje vietoje. Jei tešla pakankamai lipni, patepkite rankas, kočėlą ir paviršių aliejumi.
- Padėkite tešlą ant kepimo popieriaus. Iškočiokite ją, ant tešlos sudėkite tarkuotą mocarelą, pakelkite ir užspauskite kraštus, kad sūris būtų įdaro viduje.
- Apverskite tešlą, vėl iškočiokite kočėlu ir aptepkite kiaušinio trynio ir grietinės mišiniu.
- Viršų apibarstykite sūriu – rekomenduojame išbandyti mocarelos ir brie sūrio derinį, jis nepaprastai skanus.
- Kepkite 200 C temperatūroje 15-20 minučių, kol sūris paruduos, ir patiekite karštą.
Patarimas: Sūris suteikia skonio pagrindą, todėl jis turi būti skanus ir kokybiškas.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi