Egzistuoja teisingas požiūris į mitybą, kuris leidžia išlikti sveikam ir išvengti papildomų kilogramų neribojant savęs maisto vartojime. Užuot save riboję, į savo mitybą galite įtraukti maisto produktų, kurie turi mažai kalorijų ir kuriuose gausu naudingų medžiagų.
Pripažinta amerikiečių mitybos specialistė Lisa Young nurodė keletą produktų, kuriuos galima vartoti be apribojimų ir kartu nebijoti neigiamo poveikio figūrai. Visų pirma, žaliosios lapinės daržovės, tokios kaip špinatai, kopūstai ir kitos salotos, kuriose gausu mineralinių medžiagų, vitaminų ir skaidulų, o kalorijų nedaug, idealiai tinka subalansuotai mitybai.
Salierai, kaip vitaminų ir antioksidantų šaltinis, ne tik palaiko imunitetą, bet ir skatina širdies sveikatą, kaulų tankį ir virškinimo sistemos veiklą. Dėl minimalaus kalorijų kiekio salierai gali būti idealus užkandis.
Agurkus dėl didelio vandens kiekio ir mažo kaloringumo galima vartoti neribotais kiekiais, o dėl juose esančių svarbių mineralų ir vitaminų jie itin naudingi organizmui.
Pomidorai, kaip raudonosios daržovės, turi mažai kalorijų, bet daug maistinių medžiagų, pavyzdžiui, kalio ir vitamino C, taip pat stiprų antioksidantą likopeną, kuris kovoja su priešlaikiniu senėjimu.
Uogos, pavyzdžiui, avietės, braškės ir mėlynės, be malonaus skonio, turi daug antioksidantų ir skaidulų, todėl puikiai tinka tiems, kurie nori numesti svorio neatsisakydami skanių patiekalų.
Žiediniai kopūstai, kaip mažiausiai kalorijų turintis produktas, yra universali ir maistinga daržovė, padedanti kovoti su lėtinėmis ligomis dėl antioksidantų ir naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai K ir C, skaidulos ir folio rūgštis.