Pasigaminti naminių čeburekų nėra nieko sudėtingo. Įdaras gali būti bet koks: mėsa, daržovės. Tačiau labai svarbu teisingai paruošti tešlą, kad patiekalas būtų traškus ir skanus.
Kokių produktų reikia:
- Miltų, 350 g;
- Kefyro, 350 ml;
- Aliejus, 4 šaukštai;
- Sodos, 1 valgomasis šaukštas;
- Maltos mėsos, 500 g;
- Svogūnas, 1 vnt;
- Druska ir pipirai.
Kaip pasigaminti:
- Pirmiausia sumaišykite kefyrą su augaliniu aliejumi ir žiupsneliu druskos. Tada įmaišykite persijotų miltų ir sodą.
- Tešla turi būti lygi ir elastinga. Ją reikia susukti į rutulį ir uždengti maistine plėvele. Palikite ją tokią 15 minučių kambario temperatūroje.
- Tuo metu galite pradėti gaminti įdarą. Tam supjaustykite svogūną ir sumaišykite jį su malta mėsa, tada pipirais ir druska.
- Tada padalykite tešlą į 10 dalių ir iškočiokite. Tada reikia pradėti formuoti čeburekus.
- Kepkite juos apie 2-4 minutes aliejumi įkaitintoje keptuvėje.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi