Net patyrę vairuotojai pamiršta 5 minučių taisyklę, kai naudojasi automobilio oro kondicionieriumi

Automobilio kondicionieriaus valdymas

Automobilio oro yra pagrindinis elementas, užtikrinantis komfortą automobilio salone bet kokiu oru. Ekspertai sužinojo jo veikimo principus ir papasakojo tai, ką daugelis automobilių savininkų pamiršta.

Pagrindinė automobilio oro kondicionieriaus funkcija – sumažinti temperatūrą salone ir kontroliuoti oro drėgmės lygį. Oro kondicionierius veikia uždaru ciklu, kuriame šaldymo agentas cirkuliuoja tarp įvairių sistemos komponentų.

Norint saugiai naudoti automobilio oro kondicionierių, reikia laikytis kelių svarbių taisyklių. Pirma, būtina reguliariai atlikti oro kondicionavimo sistemos techninę priežiūrą, įskaitant šaldymo skysčio papildymą, filtrų keitimą ir sandarumo tikrinimą. Jei šių procedūrų nepaisysite, oro kondicionierius gali prarasti efektyvumą ir sugesti.

Naudojant oro kondicionierių, svarbu vengti per žemos temperatūros, palyginti su lauko aplinka. Rekomenduojama, kad temperatūrų skirtumas neviršytų 6-8 laipsnių Celsijaus, kad keleiviai nepatirtų šiluminio šoko. Ekstremalūs oro kondicionieriaus nustatymai taip pat gali išsausinti salono orą ir sudirginti kvėpavimo takus bei akis.

Kitas svarbus aspektas – tinkamai sureguliuoti deflektorius. Šalto oro srautas neturėtų būti nukreiptas tiesiai į keleivius, ypač į veidą, kad būtų išvengta peršalimo ar sinusų uždegimo. Geriausias sprendimas – nukreipti deflektorius į viršų, kad šaltas tolygiai pasiskirstytų visame salone.

Prieš kelionę karštą dieną patartina išvėdinti automobilį kelioms minutėms atidarius visas duris. Tai padės pašalinti susikaupusį karštą orą ir palengvins oro kondicionieriaus darbą. Važiuodami galite naudotis vėdinimu nustatę išorinį oro cirkuliacijos režimą – taip į saloną pateks šviežio oro.

Artėjant prie tikslo rekomenduojama vadovautis 5 minučių taisykle – likus penkioms minutėms iki automobilio sustabdymo išjungti oro kondicionierių, paliekant įjungtą ventiliaciją. Tai leis temperatūrai automobilyje priartėti prie lauko temperatūros, o tai padės išvengti šiluminio smūgio. Oro sausintuvas taip pat galės pašalinti drėgmę iš ventiliacijos kanalų, taip užkirsdamas kelią pelėsiui ir grybeliui.

Išeiti iš AMP versijos