Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Netinkamos automobilio spalvos pasirinkimas gali kainuoti brangiai

Adomas Račkauskas

Nepaisant to, kad rinka to nerodo, automobiliai pamažu praranda vertę. O blogiausiai sekasi automobiliams, kurių spalvų paletę pirkėjas pasirinko netinkamai.

Neseniai žinomo leidinio „iSeeCars” atlikto tyrimo duomenimis, automobilių turi didelę įtaką jų nuvertėjimui. Tiksliau tariant, nesėkmingai pasirinkus kėbulo spalvą, automobilio vertė gali sumažėti 14,3 % daugiau nei vidutiniškai rinkoje.

Analizės rezultatai rodo, kad , dėl kurios per trejus eksploatacijos metus praranda 25,9 % savo , yra auksinė. Tai 3,4 % daugiau nei visų spalvų vidurkis.

Antroje vietoje yra ruda spalva, kurios nuvertėjimas siekia 24 %, o trejetuką netikėtai užbaigia juoda spalva (23,9 %). Kitų dviejų kėbulo spalvų – sidabrinės ir violetinės – rezultatai buvo daug geresni. Remiantis skaičiavimais, šių spalvų automobiliai per 3 eksploatavimo metus vidutiniškai praras atitinkamai 23,2 ir 22,7 proc. vertės.

Toliau seka raudona (20,6 % nuostolis per 3 metus), žalia (19,2 %), oranžinė (18,4 %) ir smėlio (17,8 %) spalvos.

tai, kad, to paties tyrimo duomenimis, geltonos spalvos automobiliai geriausiai išlaiko savo vertę – per 3 metus vidutiniškai nuvertėja tik 13,5 %.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą