Netolimos ateities technologijos: ko tikėtis dar šiais 2024 metais

Dirbtinio intelekto reguliavimas

Technologijos ir toliau vystosi neįtikėtinu tempu, o m. žadama daugybė naujovių, kurios pakeis mūsų kasdienį gyvenimą. Kas mūsų laukia dar šiais metais?

 

Dirbtinio intelekto plėtra

vis labiau integruojamas į įvairias sritis – nuo medicinos iki finansų. Dirbtinio intelekto sistemos galės mokytis ir savarankiškai priimti sprendimus, o tai gerokai padidins jų efektyvumą.

Kvantiniai skaičiavimai

Kvantiniai žada sukelti revoliuciją kompiuterių srityje, leisdami spręsti problemas, kurios buvo neįmanomos tradiciniams kompiuteriams. Tai atveria naujas galimybes tokiose srityse kriptografija ir medžiagų .

Papildyta realybė (AR)

AR technologijos bus vis dažniau naudojamos įvairiose srityse – nuo pramogų iki švietimo. Pavyzdžiui, AR taikomosios programos gali patobulinti mokymo programas, leisdamos mokiniams bendrauti su virtualiais objektais realiame pasaulyje.

Daiktų internetas

Toliau didės prijungtų prietaisų skaičius, todėl bus galima kurti vis labiau integruotas ir pažangias namų, miesto ir pramonės sistemas. Pavyzdžiui, išmanieji miestai galės efektyviau valdyti išteklius ir infrastruktūrą.

Išeiti iš AMP versijos