Neurologai pataria, kaip po atostogų lengvai grįžti į darbą

Atostogos baigėsi, laikas grįžti į darbą

Po atostogų prisitaikymas prie darbo rutinos tampa rimta problema. Neurologijos skyriaus gydytojai papasakojo, kuo greičiau ir lengviau prisitaikyti prie darbinės veiklos.

Atostogos baigėsi: kaip grįžti į darbą ir suvaldyti stresą?

Pasak specialistų, rekomenduojama atostogauti bent dvi savaites, kad turėtų laiko visiškai atsijungti nuo darbo ir pailsėti. Specialistai pažymėjo, kad kasdienė veikla, kuri buvo ištobulinta iki rutinos (atsikėlimas, , ėjimas į darbą), po atostogų tampa problematiška. Įtampa jaučiama maždaug savaitę, o antrosios savaitės pradžioje dauguma žmonių jau būna visiškai prisitaikę.

 

„Likus kelioms dienoms iki atostogų pabaigos pradėkite grįžti prie ankstesnės (darbo) rutinos – kelkitės ryte tuo pačiu metu ir eikite miegoti visada laiku. Geriausias eiti į darbą – savaitės vidurys, trečiadienis arba ketvirtadienis. Ir nesiimkite kalno darbų iš karto, „kad greičiau įsivažiuotumėte į procesą”. Priešingai, tai padidins stresą”, – sako ekspertai.

Gydytojas pridūrė, kad kasdienybę galima praskiesti maloniais šviesių akimirkų prisiminimais: peržiūrint nuotraukas, dalijantis įspūdžiais su kolegomis ir draugais.

Be to, naudinga pasimėgauti vaisiais ir juodojo šokolado desertais, kurie padeda išsiskirti „džiaugsmo hormonams”.

Išeiti iš AMP versijos