Pomidorų sultys – tai gėrimas, kuris aiškiai skiria visuomenę į dvi grupes: tuos, kurie jas mėgsta, ir tuos, kurie jų nekenčia. Iš tikrųjų sprendimas, ar gerti šį gėrimą, turėtų būti pagrįstas ne tiek jūsų norais, kiek medicininiais rodikliais.
Kam nereikėtų gerti pomidorų sulčių?
Gėrimas ne tik pasižymi originaliu skoniu, bet ir turi daug naudingų medžiagų ir elementų: vitaminų A, C ir K, folio rūgšties. Be to, pomidorų sultys laikomos puikiu antioksidantu, o tai reiškia, kad jų sudedamosios dalys gali apsaugoti ląsteles nuo laisvųjų radikalų, o organizmą – nuo ligų ir senėjimo požymių. Jos taip pat padės tiems, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs.
Širdies ir kraujagyslių sistemai bei žarnynui taip pat bus naudinga, jei gėrimą gersite reguliariai. Likopenas, B grupės vitaminai, pektinas, beta karotenas ir skaidulos taip pat teikia bendrą naudą sveikatai.
Tačiau sergantieji lėtinėmis ligomis ar turintys sveikatos problemų turėtų būti atsargūs vartodami šį gėrimą, ypač turintys:
- opas;
- gastritą;
- inkstų nepakankamumą ar kitas inkstų ligas;
- tulžies pūslės problemas;
- pankreatitą;
- podagrą;
- alergiją pomidorams ir individualų netoleravimą.
Jei turite bet kurią iš minėtų problemų ar negalavimų, rekomenduojame aptarti šio produkto vartojimą su gydytoju, nes pasekmės gali būti nemalonios. Tiems, kurie neturi išvardintų problemų, galite drąsiai vartoti 2 stiklines pomidorų sulčių per dieną. Ši dozė padės palaikyti organizmą ir prisotinti jį reikalingais komponentais.