Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Niekada nepalikite rakto duryse per naktį: štai kodėl

Mindaugas Bružas

Jei paliksite raktą spynoje, ar bus galima atidaryti duris iš kitos pusės? Pirmiausia apžiūrėkite savo spyną – jei ji turi frikcinį cilindrą arba turi avarinę funkciją, duris galėsite atidaryti, net jei kitoje pusėje yra antras raktas. Tačiau ar galite palikti raktus rakto skylutėje per naktį, jei turite kitokio tipo mechanizmą?

Daugelis žmonių mano, kad padidins savo saugumą, jei ne iki galo pasuks raktą, palikdami jį statmenai norimoje padėtyje. Ar tokiu atveju būtina palikti raktus spynoje?

Ekspertų teigimu, tai gali palengvinti patyrusio įsilaužėlio darbą. Nors jam nepavyks išstumti rakto, pasukti jį iki galo į reikiamą pusę, pasitelkus specialius įtaisus, bus labai lengva užduotis. Ypač pavojingos šiuo atveju yra spynos su rotacinėmis nupjautomis įvorėmis, kurias kartais pavyksta atidaryti net atsuktuvu.

Kodėl nereikėtų palikti raktų rakto skylutėje nakčiai?

galės ištraukti jūsų raktą ir atidaryti duris. Norėdami apsisaugoti nuo įsilaužimo, raktus geriau laikykite atokiau arba įsirenkite kokybiškas duris.

Jei raktas spynoje sugedo, tai gali būti signalas, kad jūsų domina vagis ir jums reikia būti budresniems. Tai taip pat gali reikšti, kad į jūsų namus jau buvo įsilaužta, bet nieko nebuvo paimta.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą