Cezario salotos yra vienos populiariausių salotų pasaulyje. Jos patiekiamos daugelyje restoranų ir kavinių, tačiau paruoštos namuose bus tokios pat geros. Yra daugybė Cezario salotų variantų. Tačiau siūlome pasigaminti klasikines su vištiena ir vyšniniais pomidorais.
Kaip pasigaminti tradicines Cezario salotas su vištiena?
2 porcijoms reikės:
- 150 g vištienos filė;
- 150 g mišrių salotų lapų;
- 80 g vyšninių pomidorų;
- 2 riekelės baltos duonos;
- 20 g parmezano sūrio;
- 1-2 žiupsneliai paprikos;
- druskos pagal skonį.
Padažui reikės:
- Reikės 8 ančiuvių;
- 1 arbatinio šaukštelio amerikietiškų garstyčių;
- 30 mililitrų alyvuogių aliejaus;
- 2 valgomųjų šaukštų parmezano sūrio;
- 1 valgomojo šaukšto Vorčesteršyro padažo;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 kiaušinio trynys.
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Supjaustykite vištienos filė ne storesniais nei 5 milimetrų storio kubeliais. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite ant jos filė gabaliukus, pagal skonį pasūdykite ir įberkite 1-2 žiupsnelius paprikos miltelių.
- Nupjaukite plutą nuo 2 baltos duonos riekelių ir supjaustykite jas stambiais kubeliais. Sudėkite ją ant kepimo skardos kartu su vištiena. Pašaukite į orkaitę 10 minučių. Išimkite vištieną ir duoną iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti iki kambario temperatūros.
- 8 ančiuvius supjaustykite peiliu, sudėkite į dubenį ir įdėkite 2 šaukštus tarkuoto parmezano, 1 šaukštą Vorčesteršyro padažo ir 1 šaukštelį amerikietiškų garstyčių. Išspauskite 2 skilteles česnako ir įmuškite kiaušinio trynį. Plona srovele supilkite 30 mililitrų alyvuogių aliejaus ir plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės.
- Į salotinę arba lėkštę sudėkite 150 g salotų lapų. Sudėkite vištienos gabalėlius ir atvėsintus džiūvėsėlius. Nuplaukite 80 g vyšninių pomidorų, perpjaukite juos per pusę ir sudėkite į salotas.
- Salotas užpilkite padažu ir gerai išmaišykite. Jei norite, pabarstykite tarkuotu parmezanu.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi