Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuo ko priklauso grunto tyrimų kaina?

Partnerio turinys

Nors kyla daugybė klausimų apie tai, kiek kainuoja grunto , būtina įsisąmoninti, kad šie tyrimai yra esminiai statinio kokybės veiksniai. Geologiniai tyrimai privalo būti atlikti su didžiausia atsakomybe ir profesionalumu, atsižvelgiant į statinio geotechninę kategoriją, statinio dydį ir geologines sąlygas. Bendra grunto tyrimų kaina kinta priklausomai nuo šių svarbių veiksnių.

Geotechninė kategorija, nurodyta Statybos techniniame reglamente STR 1.04.02: 2011 „Inžineriniai geologiniai ir geotechniniai tyrimai“, yra statinio projekto sudėtingumo matas. Tai apima statinio geotechninės dalies, statybos darbų projekto ir inžinerinių geologinių sąlygų sudėtingumo vertinimą. Geotechninę kategoriją nustato projekto vadovas, o jos tikslumas gali būti tobulinamas pagal parengiamųjų darbų duomenis ir žvalgybinius geologinius tyrimus.

Svarbu pabrėžti, kad yra trys geotechninės kategorijos, kurios lemia, kaip atliekami grunto tyrimai. Pirmosios kategorijos projektams tyrimai gali būti atlikti remiantis turimais teritorijos inžineriniais geologiniais ir hidrogeologiniais sąlygų įvertinimo duomenimis. Antrajai kategorijai reikalingi tyrimai, kurie aprėpia projektinius sprendinius, patikslinančius statinio ribinės būklės skaičiavimus ir ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimą. Trečiosios kategorijos projektams reikalingi tyrimai, kurie leidžia sukurti statinio pagrindo geomechaninį modelį, įvertinti gruntų parametrų charakteristikas ir tikrinti ribines būklės sąlygas.

Sudėtingumas vertinamas atsižvelgiant į įvairius faktorius, tokius kaip reljefo genetiniai tipai, technogeniniai reljefo pokyčiai, žemės paviršiaus nuolydis, neigiamos reljefo formos ir kt. Be to, būtina įvertinti geologines, hidrogeologines ir geodinamines savybes, kad būtų gautas išsamus sudėtingumo vaizdas.

Geologinės sąlygos apima visus reikalingus parametrus nuo geologinių iki seismologinių. Šios sąlygos yra būtinos ne tik statiniams projektuoti ir statyti, bet ir aplinkos poveikiui vertinti bei tinkamoms statinių bei aplinkos apsaugos priemonėms pasirinkti. Objekto vieta taip pat turi įtakos geologinėms sąlygoms.

Grunto tyrimo darbų apimtis yra svarbus veiksnys, nulemiantis grunto tyrimo kainą. Šią apimtį nustato statinio projektuotojas ir tyrėjas, kurie prisiima atsakomybę už tyrimo rezultatus. Geologiniai tyrimai vyksta pagal Statybos techninį reglamentą STR 1.04.02:2011 ir susideda iš trijų etapų: geologinių tyrimų užduoties sudarymo, lauko ir laboratorinių darbų bei ataskaitos registravimo.

Pirmuoju etapu projektų vadovas sukuria geologinių tyrimų užduotį ir perduoda ją užsakovui. Užsakovas pasirenka įmonę, kuri atliks darbus. Antruoju etapu vykdomi lauko ir laboratoriniai darbai, kurių metu renkami grunto mėginiai ir atliekami tyrimai. Atlikus visus darbus, pateikiama techniškai išsami ataskaita. Trečiuoju etapu registruojama ataskaita, kuri turi unikalų numerį Žemės gelmių registre.

Atsižvelgus į visus minėtus veiksnius, nustatoma grunto tyrimo kaina. Jei norite gauti tikslią informaciją, kviečiame susisiekti su Klaipėdos statybos kompanija telefono numeriu +3706 865 3020 arba el. paštu info@ksk.lt. Mūsų įmonė garsėja gerąja reputacija, siūlo licencijuotas paslaugas ir dirba pagal aukščiausius standartus. Su Klaipėdos statybos kompanija geologiniai tyrimai bus atlikti profesionaliai, nekeldami jokių galvos skausmų!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą