Nuo šiol žinosite ar tai DI turinys ar ne: „YouTube” pristatė įspėjamąjį ženklą apie dirbtinio intelekto naudojimą kuriant vaizdo įrašus

YouTube platformoje DI turinys bus pažymėtas

YouTube platformoje DI turinys bus pažymėtas

” komanda paskelbė, kad platforma yra pasirengusi integruoti ir platinti vaizdo įrašų turinį, sukurtą naudojant dirbtinį intelektą, kuriame žmonių veidai ar balsai gali būti pakeisti šiuolaikinėmis technologijomis. Apie tai buvo pranešta „YouTube” tinklaraštyje.

„Turinio kūrėjai dabar privalo pranešti „YouTube” studijai, jei jų vaizdo įraše yra pakeisto ar sintetinio turinio, kuris turi įtakos vaizdui ar garsui”, – teigė „YouTube”.

Šia priemone siekiama padidinti skaidrumą naudojant neuroninių tinklų technologijas kuriant vaizdo įrašų turinį. Jei autorius pažymės atitinkamą langelį, žiūrovai žiūrėdami vaizdo įrašą matys pranešimą apie tai, kad yra turinio, sukurto naudojant dirbtinį intelektą.

Naujosiose taisyklėse ypatingas dėmesys skiriamas vaizdo įrašams, kuriuose „padirbinėjami” žmonių veidai ar balsai be jų žinios ir sutikimo.

Šiais pakeitimais siekiama apsaugoti žmogaus teises ir užkirsti kelią klaidinančio turinio sklaidai”, – teigė „Youtube”.

Išeiti iš AMP versijos