Kad česnakas duotų maksimalią naudą, jį reikia derinti su tam tikrais maisto produktais. Štai su kuo naudingiausia derinti česnaką.
Česnakas naudingiausias, kai valgomas žalias, kartu su aliejumi. Pavyzdžiui, galite pasigaminti salotų padažą iš česnako ir saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus. Šis padažas apsaugo skrandį nuo tiesioginio česnako poveikio.
Taip pat rekomenduojama česnaką derinti su imbieru. Ypač naudinga česnakų ir imbiero arbata. Receptas paprastas: 4 cm ilgio imbiero šaknį ir 2 skilteles česnako supjaustykite juostelėmis, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite maždaug valandai. Ši šaltoji arbata suteiks jėgų ir pagerins imunitetą.
Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.