Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

OpenAI atideda GPT-5 mokymus: kompanija susirūpinusi žmonijos saugumu

Donatas Varnas

Reaguodama į didėjantį susirūpinimą dėl galimos rizikos, susijusios su pažangiais dirbtinio intelekto (DI) modeliais, „” atidėjo naujos kartos GPT-5 kalbos modelio mokymą. Sprendimas priimtas po to, kai organizacija pripažino, kad kuriant dirbtinio intelekto sistemas, galinčias kelti grėsmę žmonijai, reikia elgtis atsargiai.

Per „Indian Economic Times” surengtą konferenciją „OpenAI” generalinis direktorius Samas Altmanas kalbėjo apie dabartinę GPT-5 būklę.

Prieš paleisdami šį modelį turime daug nuveikti. Dirbame su naujomis idėjomis, kurios, mūsų manymu, yra tam būtinos, tačiau dar nesame priartėję prie paleidimo.

Pareiškime pažymima, kad „OpenAI” siekia atsižvelgti į visuomenei ir ekspertų bendruomenei rūpimus klausimus.

Technologijų pasaulis yra susirūpinęs dėl dirbtinio intelekto keliamos grėsmės

Kovo mėn. daugiau nei tūkstantis žmonių, tarp kurių buvo ir tokių žymių veikėjų ir Steve'as Wozniakas, pasirašė atvirą laišką, kuriame dirbtinio intelekto laboratorijos raginamos bent šešis mėnesius nebetreniruoti pažangesnių nei GPT-4 sistemų. Nors Altmanas pažymėjo, kad laiške trūksta techninės informacijos, jis pabrėžė, kad „OpenAI” nepradėjo mokyti GPT-5 ir artimiausiu metu neplanuoja to daryti.

Siekdamas išsklaidyti nuogąstavimus dėl galimos rizikos, susijusios su dirbtiniu intelektu, Altmanas pabrėžė, kad „OpenAI” yra įsipareigojusi atlikti išsamų vertinimą. Organizacija bendradarbiauja su išorės ekspertais, imituoja plataus masto kibernetines atakas ir atlieka griežtus saugumo testus. Altmanas taip pat priminė auditorijai, kad net ir užbaigus GPT-4, prireikė dar šešių mėnesių, kol platforma buvo paskelbta visuomenei. Šis terminas rodo, kad „OpenAI” yra įsipareigojusi kruopščiai vertinti ir taikyti saugumo .

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą