Panevėžyje atidaromas šiuolaikinio meno muziejus „Stasys Museum“

Stasys Museum, Panevėžys

Gegužės 31 d. Panevėžyje įvyks iškilmingas naujausio šiuolaikinio meno muziejaus , „Stasys Museum“, atidarymas. Šis muziejus, pavadintas pasaulyje pripažinto menininko Stasio Eidrigevičiaus vardu, taps svarbiu kultūros centru, pristatysiančiu ne tik menininko kūrybą, bet ir vykdys tarptautinio bendradarbiavimo projektus.

 

Kas yra Stasys Eidrigevičius?

Stasys Eidrigevičius – tai garsus lietuvių menininkas, žinomas savo unikaliu stiliumi ir plačiu kūrybos spektru, apimančiu tapybą, grafiką, iliustracijas ir teatrinius projektus. Jo darbai pripažinti ir vertinami tiek Lietuvoje, tiek tarptautiniu mastu.

A. Narmonto nuotr.

Muziejaus vieta ir architektūra

Naujasis muziejus įsikūręs Panevėžyje (Respublikos g. 40), moderniai įrengtuose pastatuose. Tai ne tik ekspozicijų erdvė, bet ir socialinis centras, kurioje bus rengiami įvairūs kultūriniai , kūrybinės dirbtuvės ir edukaciniai užsiėmimai.

Ekspozicijos ir parodos

Muziejaus nuolatinė ekspozicija skirta Stasio Eidrigevičiaus kūrybai. Lankytojai galės pamatyti menininko ikoniškiausius darbus, tarp kurių – tapybos, grafikos ir iliustracijų šedevrai. Be to, muziejuje bus rengiamos laikinos parodos, pristatančios kitų ir užsienio menininkų kūrybą.

Tarptautinis bendradarbiavimas

„Stasys Museum“ siekia tapti tarptautinio meno bendradarbiavimo centru. Planuojami projektai su užsienio muziejais, menininkais ir kultūros organizacijomis, siekiant praturtinti muziejaus veiklą ir atverti naujas galimybes kūrybinėms partnerystėms.

G. Kartano nuotrauka

Atidarymo renginys

Atidarymo ceremonija įvyks gegužės 31 d., kurioje dalyvaus menininkas Stasys Eidrigevičius, Lietuvos kultūros ir meno veikėjai bei tarptautiniai svečiai. Renginyje numatyti specialūs pasirodymai, meninės instaliacijos ir ekskursijos po muziejų.

Kodėl verta apsilankyti „Stasys Museum“?

 

„Stasys Museum“ – tai ne tik naujas meno muziejus, bet ir svarbus kultūrinis centras, kurio veikla prisidės prie Panevėžio miesto ir visos Lietuvos kultūrinio gyvenimo praturtinimo. Atidarymo proga kviečiame visus susipažinti su šiuolaikiniu menu ir dalyvauti šioje ypatingoje šventėje.

Išeiti iš AMP versijos