Namuose ruošiamų patiekalų gaminimas visada sukelia ypatingus jaukumo jausmus šeimos rate. Žuvies kepsneliai – patiekalas, kuris tikrai patiks visiems.
Ingredientai:
- 1 kilogramas bet kokios žuvies filė;
- 1 kiaušinis;
- 2 didelės bandelės;
- 1 svogūnas;
- druska, pipirai pagal skonį;
- aliejaus kepti;
- džiūvėsėlių.
Paruošimas:
- Žuvies filė (jei naudojate šaldytą žuvį, pirmiausia ją atšildykite) sumalkite mėsmale.
- Į žuvies masę įmuškite kiaušinį.
- Išmirkykite bandeles vandenyje arba piene.
- Kruopščiai jas išspauskite ir sudėkite į žuvies masę.
- Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į žuvies masę.
- Viską kruopščiai išmaišykite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
- Iš gautos masės suformuokite ovalius kepsnelius ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
- Sudėkite kepsnelius ir kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Patiekite su bulvėmis arba bet kokiomis salotomis.