Indijos mokslininkai, atlikę tyrimą, išvardijo maisto produktus, kurie gali būti ideali priemonė nuo pagirių. Tyrimą atliko Cheminės technologijos instituto Mumbajuje ekspertai.
Ekspertai pažymi, kad apsvaigimo laipsnis dažnai priklauso nuo to, ką žmogus gėrė, ne mažiau svarbu ir genetinės savybės bei alkoholio skilimo greitis. Tačiau mokslininkai rado būdą, kaip sušvelninti padarinius.
Į veiksmingų maisto produktų, kurie padeda įveikti šią būklę, sąrašą įtraukti pomidorai, agurkai, sūris, laimas ir kriaušė bei kokosų pienas. Kad veiksmingumas būtų ryškesnis, galite išbandyti kokteilį, kuris buvo išbandytas su 15 savanorių grupe.
Jį sudaro 65 % kriaušių, 25 % laimo ir 10 % kokosų pieno. Pagirias taip pat galite malšinti kviečiais, imbieru, neriebia grietinėle, kakava arba datulėmis.
Kartu nustatyta, kad tarp maisto produktų, kurie nereikalingi esant šiai būklei, yra pienas, cinamonas, kava, kiaušiniai, česnakas, muskato riešutas, gvazdikėliai ir kt.