Pasekmės gali būti tragiškos: 5 dažniausios vairuotojų klaidos kelyje

Pikti vairuotojai

Pyktis kelyje – tai reiškinys, keliantis rimtą grėsmę keliuose. Emociškai nestabilūs vairuotojai paprastą kelionę gali paversti potencialiai pavojinga.

Tačiau žinodami penkias pagrindines klaidas, kurias daro vairuotojai, susidūrę su pykčiu kelyje, galite gerokai pagerinti savo saugumą.

Įsitraukimas į konfliktą su įpykusiu vairuotoju

Viena dažniausių klaidų yra noras į agresiją atsakyti . Tai gali būti gestai, šauksmai arba bandymai pamokyti kitą vairuotoją. Tokios reakcijos tik pablogina situaciją ir gali sukelti rimtų pasekmių, įskaitant fizinį smurtą. Vietoj to stenkitės išlikti ramūs ir venkite bet kokio bendravimo su agresyviu vairuotoju.

 

Būtinybės pranešti apie situaciją ignoravimas

Pastebėję pavojingą elgesį kelyje, nedelsdami praneškite apie tai telefonu 112. Nurodykite tikslią vietą, valstybinius numerius, markę ir modelį. Tai gali padėti užkirsti kelią rimtiems incidentams ateityje.

Dėmesio koncentracijos praradimas kelyje

Dėmesio sutelkimas į agresyvų vairuotoją gali atitraukti jūsų dėmesį nuo aplinkos ir kitų eismo dalyvių. Dėl to padidėja eismo įvykio rizika. Stenkitės išlikti atidūs visiems kelio aspektams, įskaitant pėsčiuosius, dviratininkus ir kitas transporto . Visų eismo dalyvių turėtų būti jūsų prioritetas.

 

Persekiojimas iki gyvenamosios vietos

Jei pastebėjote, kad esate sekamas, jokiu būdu nekeliaukite į savo namus ar darbo vietą. Taip agresyvus vairuotojas gali sužinoti jūsų adresą, o tai padidina tolesnių incidentų riziką. Vietoj to keliaukite į viešą vietą, kurioje yra daug žmonių, arba tiesiai į artimiausią policijos skyrių.

 

Išlipimas iš automobilio, jei jis yra užblokuotas

Jei esate užspausti arba užblokuoti kelyje, neišlipkite iš automobilio. Pasilikę automobilyje esate saugesni ir turite daugiau galimybių išvengti konflikto. Išlipę iš automobilio tampate pažeidžiami ir galite būti užpulti. Kuo greičiau apie situaciją praneškite telefonu 112.

Išeiti iš AMP versijos