Pavojingas “Windows” pažeidžiamumas: naudotojai raginami kuo greičiau atsinaujinti sistemą

Rimtas pažeidžiamumas

Jei atidėliojote “” atnaujinimą, dabar pats jį įdiegti. Naujausiame atnaujinime “” ištaisė rimtą “Windows 11” ir “” pažeidžiamumą, dėl kurio gali kilti pavojus jūsų įrenginiui jungiantis prie viešojo “Wi-Fi” tinklo, praneša “The Verge“.

Pasirodo, pažeidžiamumas (CVE--30078) leidžia įsilaužėliams įdiegti kenkėjišką paketą į įrenginius, prijungtus prie tų pačių “Wi-Fi” tinklų tokiose vietose kaip oro uostai, kavinės ar net darbo vietos. Tada įsilaužėliai gali nuotoliniu būdu vykdyti komandas ir prisijungti prie sistemos – visa tai be jokios naudotojo sąveikos ar autentifikavimo.

Birželio 11 d. “Microsoft” išleido pataisą kaip mėnesinio saugumo atnaujinimo dalį. Įmonė suteikė pažeidžiamumui “reikšmingo” statusą, kuris yra antras aukščiausias įmonės saugumo pažeidžiamumo įvertinimas.

Net jei artimiausiu metu neplanuojate nešiojamojo kompiuterio imti į viešąsias vietas, vis tiek neturėtumėte atidėlioti atnaujinimo.

Norėdami patikrinti, ar jūsų kompiuteryje yra sistemos atnaujinimas, atidarykite nustatymus ir eikite į “Windows Update Centre”. Ten turėtų būti pasiūlyta nauja operacinės sistemos versija. Jei jos ten nėra, galite atlikti patikrinimą rankiniu būdu.

Išeiti iš AMP versijos