Daržovės šaldytuve dažnai praranda tvirtumą ir sudžiūsta. Taip nutinka, nes jos praranda drėgmę.
Neskubėkite išmesti sudžiūvusių daržovių, nes galite atkurti jų tvirtumą naudodami paprastą penkių minučių triuką. Pasak „Express„, viskas, ko jums reikia, yra vanduo ir ledo kubeliai.
Ekspertai pataria pirmiausia nulupti morkas. Įdėkite jas į stiklinį indą su šaltu vandeniu ir įdėkite ledo kubelių. Palikite šaldytuve kelioms minutėms. Po 5 minučių jūsų morkos vėl bus kietos ir traškios.
„Morkos praranda kietumą dėl drėgmės netekimo. Panardintos į šaltą vandenį su ledu jos gauna reikiamą drėkinimą ir atgauna elastingumą”, – aiškino ekspertai.
Šį triuką galima naudoti ir kitoms daržovėms.
O kad morkos nesugestų šaldytuve, laikykite jas šalčiausioje dalyje. Tačiau prieš tai suvyniokite jas į popierinį rankšluostį ir įdėkite į sandarų indą.
Morkas laikykite atokiau nuo vaisių, kurie išskiria etileną, pavyzdžiui, obuolių, bananų ir pomidorų.