Per metus iš vaikiškų žaislų susidaro 3,2 mlrd. kilogramų elektroninių atliekų

Mindaugas Bružas

Vaikų žaislai tapo vienu iš pagrindinių elektroninių atliekų šaltinių. JT ekspertų skaičiavimais, jie sudaro 35 proc. visų elektroninių atliekų – net 3,2 mlrd. kilogramų per metus. Apie tai praneša „New Scientist”, remdamasis JT ataskaita.

Kokios dar elektroninės atliekos teršia planetą?

Iš viso, ekspertų skaičiavimais, elektroninių atliekų kiekis siekia 59,4 mlrd. kilogramų per metus, o perdirbimui surenkama tik 17 proc. jų. Ataskaitoje teigiama, kad apie 9 mlrd. kilogramų elektroninių atliekų sudaro vadinamosios „nematomos ”, kurių vartotojai nepriskiria elektroninėms atliekoms. Be žaislų, tai apima smulkius buitinius prietaisus, pavyzdžiui, elektroninius dantų šepetėlius ir skustuvus, taip pat elektronines cigaretes ir kabelius. Ekspertai ragina žmones atkreipti dėmesį į išmetamas atliekas, ypač elektronines, nes jos kenkia aplinkai pavojingomis cheminėmis medžiagomis, įskaitant šviną, kadmį ir varį, kurios patenka į dirvožemį ir vandens telkinius.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą