Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Po atnaujinimo „iPhone” telefonuose buvo rasta akių apsaugos funkcija: kas tai yra ir kaip ji veikia?

Donatas Varnas

Naujausiame „iOS 17” atnaujinime „Apple” savo telefonams ir planšetiniams kompiuteriams įdiegė naują ekrano atstumo parinktį, kuria siekiama apsaugoti naudotojų regėjimą. Nepaisant jos naudingumo, pati bendrovė apie ją niekada neužsiminė.

praneša „9to5Mac”, naujoji funkcija padeda išvengti akių nuovargio ir sumažinti trumparegystės (miopijos) išsivystymo riziką, ypač jaunajai kartai.

Funkcija „Screen Distance” veikia paprastai: funkcija naudoja asmenukių kamerą ir kitus jutiklius, kad nustatytų atstumą tarp naudotojo akių ir ekrano. Jei kelias minutes „” arba „” yra arčiau nei 30 cm nuo jūsų akių, ekrane pasirodys pranešimas su prašymu atsitraukti.

Screen Distance iPhone iOS17

Norėdami įjungti šią funkciją, tiesiog atidarykite „Settings”, pasirinkite „Screen Time” ir tada „Screen Distance”. Vienintelis niuansas: jums reikia „iPhone” arba „iPad” modelio su „Face ID”, atnaujinto iki „iOS 17”. Tai reiškia, kad ji neveiks senesniuose nei „iPhone X” modeliuose.

Pažymima, kad išmaniojo telefono nefiksuoja vaizdų ar vaizdo įrašų, o surinkti lieka įrenginyje ir nėra perduodami „Apple”.

Screen Distance iPhone iOS17 įjungimas
Screen Distance iPhone iOS17 įjungimas

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą