Po daugybės informacijos internete, „Apple” oficialiai pristatė „iOS 18”

Operacinė sistema iOS 18

“ oficialiai pristatė naują „iPhone“ ir „iPad“ operacinės sistemos versiją – „“. Atnaujinime – daug patobulinimų ir naujovių.

Operacinėje sistemoje „iOS 18“ siūlomi nauji pagrindinio ekrano pritaikymo įrankiai. Pavyzdžiui, dabar palaikomas tamsusis programų piktogramų režimas. Be to, naudotojai turi galimybę pasirinkti savo piktogramų spalvą ir suteikti joms unikalią išvaizdą. Piktogramas dabar galima laisvai perkelti „Pagrindinis ekranas“ erdvėje, kaip ir „Android“ operacinėje sistemoje.

„Apple“ programuotojai pertvarkė valdymo centrą, suteikdami naudotojui plačias pritaikymo galimybes, ir atnaujino programą „Galerija“.

Išplėstos „Face ID“ užrakto parinktys. Šią funkciją galima naudoti bet kuriai programėlei. Pavyzdžiui, galite įdėti programą į aplanką, kuris yra užblokuotas „Face ID“.

Be to, patobulinta ir „Messages“. Bendraudami naudotojai gali pasirinkti bet kurį , kad parodytų reakciją. Yra galimybė atidėti žinučių siuntimą ir pasirinkti teksto šrifto tipą. Be to, žodžiams ir frazėms paryškinti galima naudoti naujus teksto efektus.

Galutinės „iOS 18“ versijos teks palaukti iki galutinio išleidimo – jo tikimasi sulaukti šių metų . Šiuo metu pirmoji operacinės sistemos beta versija prieinama kūrėjams, o netrukus bus išleista vieša beta versija.

Išeiti iš AMP versijos