Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Prancūzijoje žmonėms oficialiai draudžiama skųstis dėl karvių keliamo triukšmo ir kvapo

Mindaugas Bružas

Prancūzijoje parlamentas priėmė įstatymą, pagal kurį teismui nebegalima teikti skundų dėl karvių mūkimo ar mėšlo kvapo kaimo vietovėse. Į „leidžiamų” garsų sąrašą taip pat įtrauktas traktorių ir kaimuose giedančių gaidžių .

Įstatymu siekiama nutraukti šimtus skundų dėl triukšmo, kuriuos kasmet pateikia nepatenkinti kaimynai, dažniausiai nauji gyventojai iš miestų, ieškantys ramybės ir tylos kaime.

„Persikėlusieji į kaimą negali reikalauti, kad juos maitinantys valstiečiai pakeistų savo gyvenimo būdą”, – sakė Prancūzijos teisingumo ministras Eric Dupont-Morette.

Ministras pridūrė, kad tie, kuriems nepatinka kaimas, jo garsai ir , turėtų likti mieste. Nuo šiol , nusprendę gyventi šalia ūkio, , baro ar restorano, negalės skųstis dėl triukšmo ar kitų nepatogumų.

„Ką jums reikia daryti? Užmigdyti juos ant laurų? Jei jums nepatinka kaimas, likite mieste, o jei važiuojate į kaimą, prisitaikykite prie kaimo tokio, koks jis jau yra”, – pridūrė ministras.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą