Prieš prasidedant žiemai: kaip apsaugoti išmanųjį telefoną nuo šalčio?

Kaip prižiūrėti telefoną žiemą

Visada žinome, kaip gelbėtis nuo šalčio: užsidedame vilnones kepures, apsigaubiame šiltomis antklodėmis, įjungiame šildytuvus ir kt. Tačiau ne visada aišku, kaip apsaugoti savo išmanųjį telefoną, kuris taip pat reaguoja į šaltį.

Išmanųjį telefoną laikykite kišenėje

Kai žiemą išmaniuoju telefonu naudojatės lauke, o paskui įeinate į šildomą patalpą, korpuso viduje gali atsirasti drėgmės dėl staigių temperatūrų perkričių. gali pradėti blogiau veikti, o gedimo galimybė gerokai padidės. Todėl šaltyje stenkitės prietaisą laikyti arčiau savęs.

Jei beveik visada turite palaikyti ryšį, atsakinėti į skambučius ir žinutes, ant išmaniojo telefono uždėkite dėklą. Nors tokių dėklų būna įvairių, pirmiausia turėtumėte atkreipti dėmesį į medžiagą. Medžiaginis dėklas apsaugos jūsų prietaisą taip pat, kaip jus apsaugo pūkinė striukė. O odinisdėklas sušvelnins jūsų išmaniojo telefono kritimą, kuris daug labiau tikėtinas žiemą.

Neįkraukite išmaniojo telefono, kai šalta

Prieš įkraunant išmanųjį telefoną, pirmiausia jis turi būti sušilęs iki kambario temperatūros. Priešingu atveju smarkiai nukris , nes šaltas įtaisas įkrovimo metu greitai įkaista. Tai, kaip prisimename, sukelia kondensaciją. O ir didelė srovė ne tik sutrumpina akumuliatoriaus veikimo laiką, bet ir gerokai padidina trumpojo jungimo riziką.

Idealiu atveju iškart po to, kai grįžtate namo iš gatvės, palikite išmanųjį telefoną 20-30 minučių ramybėje ir palaukite, kol jis sušils. Tik nelaikykite jo šalia šildytuvo.

Įsigykite pirštines jutikliniams ekranams

Naudodami specialias pirštines, neturėsite gaišti laiko jas nusimauti kelis kartus, kad galėtumėte kelis kartus paliesti ekraną.

Šios niekuo nesiskiria nuo įprastų pirštinių, todėl tinka ne tik naudoti telefoną šaltyje, bet ir dėvėti kasdien. Patogu, kad jos tinka absoliučiai bet kokiam modeliui, be to, jas galima skalbti tiesiog skalbimo mašinoje.

Kaip šios pirštinės veikia? Dėl specialių laidžiųjų pluoštų, įaustų į pirštų galiukus, ekranas nuskaito pirštų prisilietimus, kaip ir dirbant su įtaisu be pirštinių. Dėl to išmaniuoju telefonu žiemą lauke galite naudotis be jokių apribojimų.

Patikrinkite savo išmaniojo telefono atsparumą šalčiui

Be pirmiau išvardytų patarimų, jūsų išmaniojo telefono savybės taip pat padeda jam susidoroti su šalčiu. Didelis pliusas yra daugiau nei 4000 mAh talpos akumuliatorius. Kuo galingesnė baterija, tuo mažesnė tikimybė, kad jūsų išsijungs šaltyje. Net jei jame liko nedaug įkrovos.

Išeiti iš AMP versijos