Pristatome patikimiausius vokiškus automobilius – vairuotojus jie jau džiugina mažiausiai 10 metų

Daugelio vairuotojų nuomone, Vokietijos automobilių pramonės gaminiai laikomi nepatikimais, ypač jei juos lyginsime su japoniškais automobiliais. Vis dėlto net ir tarp tokių modelių yra nemažai variantų, kurie gali nustebinti savo ištverme.

Atlikdami tyrimą autoriai rėmėsi autoritetingo analitinio leidinio “J.D.Power” Vokietijos modeliams suteiktais įvertinimais.

10 vieta – “Audi Q5” (2017 m.)

Vidutinio dydžio , kuris kažkuo panašus į “ CR-V” ir beveik neatsilieka patikimumo požiūriu.

Ankstyvieji Q5 modeliai kentėjo nuo daugybės techninių problemų, tačiau su antrąja karta, kurios gamyba prasidėjo 2017 m., bavarams pavyko ištaisyti beveik visus modelio trūkumus. Patikimumo įvertinimas yra 82 balai iš 100.


9 vieta – “Audi A3” (2016 m.)

Kompaktiškas automobilis, per daugelį metų pelnęs daugybę apdovanojimų, pavyzdžiui, “Pasaulio metų automobilis 2014”. Nors A3 retai kada laikomas itin patikimu automobiliu, jis pasirodė esąs vienas iš patvariausių automobilių gamintojo gamoje. Jo patikimumo įvertinimas yra 83 balai iš 100 galimų.

8 vieta – “Volkswagen Tiguan” (2016 m.)

Iš pradžių sukurtas ant “Golf” platformos, VW kompaktiškas krosoveris siūlė rafinuotą ir prabangų interjerą, kuris buvo derinamas su puikiu valdymu ir gera dinamika. Automobilis tapo bestseleriu. Ir tai buvo įmanoma daugiausia dėl jo ištvermės, ekspertų įvertintos 84 balais iš 100.

7 vieta – “Audi Q3” (2015 m.)

Modernus kompaktiškas automobilis, galintis pasigirti ne tik prabanga, bet ir patikimumu. Automobilis yra vienas iš populiarumo lyderių savo segmente. Ir ne veltui. Šio modelio patikimumo lygis, analitikų vertinimu, yra įspūdingas – 85 balai iš 100.

6 vieta – Mercedes-Benz C klasė (2014 m.)

C klasė nuo surinkimo linijos buvo nuimta dar 2023 m., tačiau, nepaisant to, kad ji nebegaminama, automobilis turi didelę paklausą “antrinėje” rinkoje. Ypač vertinami 2014 m. gamybos metų . Jų patikimumo įvertinimas yra 86 balai iš 100.

5 vieta – “Volkswagen Jetta” (2018 m.)

Šeimyninis sedanas, turintis didelę paklausą daugelyje rinkų, įskaitant Jungtines Valstijas. Viskas dėl to, kad jis ne tik patogus ir erdvus, bet ir beveik nesugedęs. Ekspertai “J.D.Power” “Jetta” patikimumo lygį įvertino 86 balais iš 100.

4 vieta – “Audi A4” (2013 m.)

A4 buvo sukurtas atsižvelgiant į tuos aspektus, kurių trūksta A3 modeliui. Automobilį galima įsigyti su sedano ir universalo kėbulais, tačiau bet kurios modifikacijos šis modelis pasižymi dideliu našumu ir patikimumu (87 balai iš 100).

3 vieta – 5 serijos BMW (2016 m.)

Vienas iš nedaugelio BMW automobilių, pasižyminčių puikia patikimumo reputacija. Kartu tai ir vienas iš automobilių, galinčių pasigirti moderniu ir patogiu interjeru bei dideliu gerbėjų būriu. Šio modelio patikimumo įvertinimas yra pavyzdinis – 88 balai iš 100 galimų.

2 vieta – Mercedes-Benz E klasė (2011 m.)

Garsusis “” modelis, kuris yra puikus automobilis tiek komforto, tiek vairavimo savybių, tiek techninių problemų nebuvimo požiūriu. Be to, automobilio patikimumas buvo toks aukštas, kad jis buvo įvertintas 88 balais iš 100.

1-oji vieta – BMW 1 serijos automobilis (2013 m.)

Patikimas vokiškas automobilis, kurį giria ne tik ekspertai, bet ir savininkai ir net automobilių mechanikai. Automobilis turi platų variklių sąrašą ir pasižymi įvairiomis eksploatacinėmis savybėmis. Tačiau bet kuriame iš variantų patikimumas (89 balai iš 100) yra sąrašo viršuje.

Išeiti iš AMP versijos