Prognozė: Iki 2030 metų išmanieji telefonai su dirbtiniu intelektu (DI) užims 90 proc. visos rinkos

Telefonai paremti dirbtiniu intelektu

Vakar Šanchajuje įvyko konferencija, skirta 5G-A komercinei bandomajai programai pradėti. Konferencijoje pagrindinę kalbą pasakė “” generalinis direktorius ir IRT infrastruktūros valdymo komiteto pirmininkas Wang Tao. Atstovas pasidalijo trimis pagrindiniais pokyčiais, susijusiais su 5G-A ir dirbtinio intelekto deriniu, ir prognozavo, ateityje gali keistis (arba didėti) išmaniųjų telefonų su dirbtiniu intelektu dalis.

Wang Tao mano, kad šiais metais dirbtiniu intelektu varomi sudarys 11 % siuntų visame pasaulyje. Jis pridūrė, kad iki 2030 m. šis skaičius gali pasiekti 90 proc. Iš jo kalbos atrodo, kad LLM ir pagrindinių dirbtinio intelekto funkcijų integracija per kelerius metus taps išmaniųjų telefonų standartu.

“Netrukus matysime didžiulį AI srauto padidėjimą. 5G-A tinklai tuo pat metu galės užtikrinti didesnį greitį, mažesnį užlaikymą ir didesnį pralaidumą, kad atitiktų AI eros tinklo reikalavimus”, – sakė Wang Tao.

Iki šiol daugelyje įvairių Kinijos ir užsienio gamintojų, tokių kaip “Huawei”, , “Samsung”, “” ir “Apple”, išmaniųjų telefonų flagmanų yra integruoti palyginti lengvi didžiųjų kalbų modeliai, skirti tam tikroms užduotims įrenginyje atlikti, o tai suteikia nemažai naudos. Dėl to pažangiosios funkcijos tampa saugesnės ir nereikalauja interneto ryšio.

Norint gauti papildomų funkcijų, telefonas palaiko ryšį su debesijos serveriu, kuriame veikia didesni LLM. Kadangi LLM tampa efektyvesni, o lustai – galingesni, bendrovės galės įrenginyje paleisti daugiau funkcijų, o tai ne tik padidins jo patrauklumą naudotojui, bet ir greičiausiai bus naudinga gamintojams, nes sumažės įrenginio eksploatavimo sąnaudos. debesijos serveriai.

Pažymėtina, kad “Apple” į išmaniųjų telefonų su dirbtiniu intelektu rinką įžengė paskutinė. Naujausioje bendrovės “iOS” versijoje “iOS 18” įdiegta “Apple Intelligence”, kuri sistemos programėles ir balso asistentę “Siri” papildo naujomis ir įdomiomis funkcijomis.

Išeiti iš AMP versijos