Prognozė, kad 50 proc. darbo vietų pakeis dirbtinis intelektas, pradeda pildytis

Dirbtinis intelektas pakeis įpročius

Pirmaujantis rizikos kapitalo investuotojas Kai-Fu Lee teigia, kad jo ankstyva prognozė, jog iki 2027 m. 50 proc. darbo vietų pakeis , gali būti labai tiksli. Iš tiesų per pastaruosius dvejus metus aktyvus dirbtinio intelekto diegimas pastebimas ne tik JAV ir Europoje.

Kelerius metus prieš sukuriant kalbos modelius, tokius GPT, ekspertui pavyko numatyti aktyvią dirbtinio intelekto plėtrą. 2016 m. bendrovės „Sinovation Ventures“ pirmininkas ir vykdomasis direktorius teigė, kad neuroninių tinklų plėtra taps vienu svarbiausių XXI a. įvykių.

Lee teigė, kad jis taps toks inovatyvus, kad pralenks visus ankstesnius technologinius pasiekimus kartu sudėjus, įskaitant elektros atradimą ir pasaulinio žiniatinklio sukūrimą. Ekspertas taip pat mano, kad dėl dirbtinio intelekto netolimoje ateityje bus panaikintos kai kurios darbo vietos.

Tokios tendencijos jau pastebimos. Pavyzdžiui, didelės bendrovės pradėjo keisti skambučių centrų operatorius ir prekių pristatymo darbuotojus. Lee taip pat mano, kad ateityje įmonės turėtų skatinti žmones naudotis dirbtinio intelekto įrankiais, kad jie patys tobulintų savo kompetenciją.

Išeiti iš AMP versijos