Magišku žiemos švenčių metu, kai oras prisipildo mandarinų aromatu, nėra geresnės idėjos, kaip pasigaminti ypatingą desertą su jais. Šis skanėstas tikrai patiks visiems.
Naujųjų metų išvakarių atmosfera įsibėgėja, o mandarinų tiramisu bus puikus pasirinkimas. Jame dera tradicinio tiramisu švelnumas ir mandarinų gaivumas.
Tiramisu su mandarinais
Laikas: 1 val.
Reikės (18 cm kepimo indui):
- 350 g nuluptų mandarinų;
- 300 g biskvitinių sausainių;
- 500 g maskarponės sūrio;
- 300 ml 33 % grietinėlės;
- 120 g cukraus pudros.
Paruošimas:
- Nulupkite mandarinus ir sutrinkite juos smulkintuvu iki tyrės.
- Šaltą grietinėlę plakite tol, kol ji taps standi ir puri.
- Į šią masę supilkite cukraus pudrą ir maskarponę ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.
- Torto formos (arba kitos formos) dugną ištepkite kremu.
- Sausainius pamerkite į mandarinų tyrę ir paskleiskite juos palei formos sieneles.
- Tada sausainius visiškai panardinkite į mandarinų tyrę, sudėkite į vidų ir užtepkite 1/3 kremo.
- Šį procesą pakartokite dar 2 kartus.
- Iš viso turi būti 3 sluoksniai sausainių ir 3 sluoksniai kremo.
- Papuoškite mandarinais, rozmarino šakelėmis ir cukraus pudra, jei norite, ir bent 5-6 valandas palaikykite šaldytuve.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi