Keksiukai su konservuotais persikais bus puikus priedas prie arbatos ar kavos. Tešla bus labai švelni ir saikingai saldi, ji puikiai dera su vaisiais. Žinoma galite naudoti šviežius persikus arba nektarinus.
Sudedamosios dalys:
- “00” malimo kvietiniai miltai – 250 g
- 2,5 % riebumo kefyro – 200 ml;
- vištų kiaušiniai – 3 vnt;
- sviestas – 70 g;
- cukraus – 200 g;
- konservuotų persikų – 200 g;
- kepimo milteliai tešlai – 2,5 šaukštelio;
- druskos – 1 žiupsnelis;
- vanilino – 1 žiupsnelis.
Paruošimas:
1. Giliame dubenyje sumaišykite 3 vištų kiaušinius ir cukrų.
2. Naudodami mikserį plakite mišinį 10 minučių, kol taps purus ir šviesus.
3. Į mišinį supilkite 2,5 proc. jogurto.
4. Į tešlą įmaišykite iki kambario temperatūros atvėsusį ištirpintą sviestą. Tešlą maišytuvu išmaišykite iki vientisos masės.
5. Į tešlą suberkite persijotus kvietinius miltus, kepimo miltelius, vanilę ir druską. Dar kartą sumaišykite tešlą iki vientisos masės.
6. Iš konservuotų persikų nuspauskite sirupą. Vaisius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite supjaustytus persikus į tešlą ir išmaišykite.
7. Į metalinę keksiukų formą įdėkite popierinius krepšelius. Pripildykite formeles 2/3 tešlos.
8. Keksiukus su persikais dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Keksiukus kepkite vidutinėje temperatūroje, kol jie taps auksinės spalvos, 25-30 minučių.
9. Išimkite paruoštus keksiukus iš metalinių formų ir atvėsinkite iki kambario temperatūros ant grotelių. Kvepiančius keksiukus patiekite su pienu, arbata arba kompotu. Mėgaukitės!