Tradiciškai į keptuvę dedamos morkos ir svogūnai arba svogūnai ir morkos. Štai čia ir kyla klausimas, kokiu prioritetu dėti šiuos ingredientus į keptuvę. Kepimas būtinas daugeliui patiekalų. Kad sudegusios morkos ar svogūnai nesugadintų savo skonio, juos reikia kepti tinkama tvarka.
Kaip tai padaryti teisingai?
Niekas apie tai nesusimąsto, kol neužduodamas klausimas. Pirmiausia, šakniavaisių daržovėms būdingas skirtingas kepimo laikas. Ir dar yra sąveikos veiksnys, nuo kurio daug kas priklauso.
Virtuvės šefai rekomenduoja pirmiausia dėti kepti svogūnus. Jie taps auksinės spalvos ir minkštos tekstūros. Be to turės malonų aromatą.
Žinoma, nieko kritiško nenutiks, jei pirmiausia apkepsite morkas. Tačiau jos išskiria sultis, dėl to svogūnas negalės tinkamai apkepti ir visiškai atskleisti savo aromato bei skonio.
Jums tereikia laikytis tam tikros tvarkos. Pirmiausia įdėkite svogūną. Kai tik pamatysite auksinę plutelę, sudėkite morkas.