Šviežių ar keptų obuolių kaloringumas itin mažas, pastebi mitybos specialistai. Tačiau džiovintų vaisių ar obuolių kompotas, į kurį dedama cukraus, jau nelaikomas dietiniu produktu. Beje, kepti obuoliai prisideda prie greitesnio riebaus maisto virškinimo. Tačiau diabetikams ir žmonėms, turintiems antsvorio, reikėtų vengti saldžių veislių obuolių.
Raudoni ar žali?
Mitybos specialistai pastebi, kad naudingųjų medžiagų kiekis vaisiuose tiesiogiai priklauso nuo spalvos. Raudoni ir geltoni obuoliai turi daugiau karotino (svarbu ląstelių sveikatai ir regėjimui), o žali obuoliai turi daugiau geležies.
Viename obuolyje yra 25% askorbo rūgšties paros poreikio. 5-6 obuoliuose – paros jodo norma. Šiame vaisiuje taip pat yra magnio, kalio, vitaminų C, A. Specialistai pataria per dieną suvalgyti iki dviejų obuolių. To visiškai pakanka, kad organizmas nepakenkdamas sveikatai gautų reikiamų vitaminų ir mikroelementų.
Mitybos specialistė perspėja, kad obuolys tuščiu skrandžiu gali sukelti pilvo pūtimą ir virškinimo trakto ligų (gastrito, skrandžio opų, žarnyno) paūmėjimą.