Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Reikia Alberto Einšteino IQ: matematikos lygtį išspręskite per 15 sekundžių

Mindaugas Bružas

Mokykloje matematika patinka nedaugeliui, o suaugę šių žinių nenaudojame, nebent jas reikia panaudoti darbe. Norite pasitikrinti, ar viską pamiršote iš mokyklinių pamokų?

Šis matematikos uždavinys iš tikrųjų yra gana paprastas. Jei suprasite modelį, lengvai jį išspręsite.

Pažvelkite į paveikslėlį. Jame vietoj skaičių pavaizduoti vaisiai. Tau reikia išsiaiškinti, koks yra teisingas ketvirtosios lygties atsakymas.

Išspręskite matematikos galvosūkį

Matematikos galvosūkis

Šis galvosūkis iš esmės yra algebros uždavinys. Jei pakeisite raidėmis, sprendimas bus akivaizdesnis.

Pavyzdžiui, pirmoje eilutėje esanti lygtis atrodo taip: obuolys + obuolys + obuolys + obuolys + obuolys + obuolys = 30. Ją taip pat galima užrašyti taip: Ya + Ya + Ya + Ya + Ya = 30, o tai yra tas pats, kas 3Ya = 30. Norint apskaičiuoti šią sumą, tereikia padalyti 30 iš 3 ir gauti reikšmę I. Atitinkamai I (obuolys) bus lygus 10.

Dabar, kai žinote, kad obuolys = 10, galite pasinaudoti šia informacija apskaičiuodami kitas sumas, kuriose dalyvauja .

Antroje eilutėje vienas obuolys ir dvi kekės bananų yra lygūs 18. Jei žinote, kad obuolio ė yra 10, tai kekės bananų turi turėti po 8, taigi viena kekė bananų lygi 4.

Ar turėdami visas šias žinias galite išspręsti likusią galvosūkio dalį?

Norint rasti atsakymą vos per 15 sekundžių, reikia „Alberto Einšteino IQ”, todėl geriau paskubėkite, jei norite save laikyti genijumi.

Dabar teisingas paskutinės lygties atsakymas yra 14. Ar teisingai suskaičiavote?

 

Teisingas galvosūkio atsakymas

Priešpaskutinėje eilutėje iš vienos bananų kekės atėmus dvi vyšnias gaunama 2. Žinome, kad yra lygūs skaičiui 4, todėl vyšnios kartu turi būti lygios 2, taigi viena vyšnia yra 1. Šią informaciją galite panaudoti apskaičiuodami pačią paskutinę lygtį.

Paskutinėje sumoje bananų kekėje yra tik trys bananai, o ankstesnėse sumose buvo keturi bananai. Jei keturi bananai yra lygūs keturiems, galime daryti prielaidą, kad kiekvienas yra skaičius 1. Tai reiškia, kad galutinė suma yra tokia: Taigi galutinė suma yra 1 + 10 + 3, o tai reiškia, kad galutinis atsakymas yra 14.

Išspręskite matematikos galvosūkį - atsakymas

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą