“Renault” pristatė didžiausią krosoverį: naujoji SUV karta darosi vis įdomesnė

Grand Koleos

Pietų Korėjoje, Busano automobilių parodoje, “Renault” pristatė trečiąją “Koleos” krosoverio kartą. pavadinime gavo priešdėlį Grand, o kartu su juo ir kinišką DNR.

Naujasis “Koleos” sukurtas bendradarbiaujant “Renault” ir “Geely”, jo pagrindas – “Geely Monjaro”. Tačiau vizualiai labai skiriasi nuo donoro, nes pakeista didžioji dalis kėbulo panelių. Jis gavo berėmes groteles, kurios vizualiai derinamos su priekiniais žibintais ir masyviais buferiais. Platus, atletiškas variklio dangtis ir štampai šonuose jam suteikia brutalumo. Galiniai žibintai, pagaminti iš vieno bloko, ir originalaus dizaino ratlankiai puikiai dera prie bendro stiliaus.

Grand Koleos yra didesnis už dabartinį modelį. Jo ilgis siekia 4780 mm, o ratų bazė – 2820 mm. Tačiau net ir esant tokiems matmenims jo salonas išlieka penkiavietis. Bendrovė teigia, kad padidėjo erdvė galinių keleivių kojoms ir padidėjo bagažo skyrius. Jo tūris – 562 litrai, o nulenkus galines sėdynes – 2034 litrai.

Salono įranga ir išplanavimas tokie patys ir “Monjaro”. Joje yra 12,3 colio skaitmeninis prietaisų skydelis, multimedijos sistema su panašiu ekranu ir 12,3 colio ekranas priekiniam keleiviui. Vairas liko nepakitęs, tačiau ant jo vietoj “Geely” logotipo puikuojasi “Renault” logotipas, kaip ir ant centrinės konsolės, pavarų perjungimo svirties ir pavarų perjungimo svirties. Yra trijų zonų klimato kontrolė, “Bose” garso sistema, erdvinio vaizdo kameros ir daugybė saugos ir pagalbos vairuotojui sistemų.

Renault Grand Koleos bus siūlomas su 2,0 l keturių cilindrų turbininiu varikliu, išvystančiu 211 AG ir 325 Nm sukimo momentą, sujungtu su septynių laipsnių automatine pavarų dėže ir priekinių varomųjų ratų sistema. Taip pat siūloma hibridinė “E-Tech” , kurios pagrindą sudaro 1,5 l variklis, papildytas elektros varikliu. Teigiama, kad jo degalų sąnaudos mišriu režimu yra 4,3 l/100 km.

Naujasis “Renault Grand Koleos” Pietų Korėjos salonuose pasirodys 2024 m. . Kada modelis pasirodys kitose rinkose, nežinoma.

Išeiti iš AMP versijos