Renkantis tokias padangas automobiliams nukenčia komfortas ir saugumas

Kokias padangas rinktis savo automobiliui

Pagrindinis skirtumas tarp brangesnių ir pigesnių padangų yra saugos rodikliai. Vairuotojams svarbu, kad užtikrintų optimalų sukibimą su kelio danga, geras starto ir stabdymo savybes bei stabilų posūkių įveikimą. Kuo geresni padangų saugos rodikliai, tuo didesnė jų kaina.

Žemesnio kainų segmento padangose dažnai būna daugiau suodžių ir jos sveria daugiau. Tokios padangos pasižymi žemais visų parametrų, įskaitant triukšmą, atsparumą dilimui, sukibimą ir komfortą, balais. Naudojant pigią gumą taip pat didėja degalų sąnaudos ir neigiamai veikiami pakabos elementai. Pigių žieminių padangų dygliukai gali greitai nulūžti, todėl sumažėja jų efektyvumas.

“Tikėtina, kad su pigiomis padangomis vairuotojas nuvažiuos dvigubai mažiau kilometrų nei su aukščiausios klasės padangomis”, – pažymi ekspertai.

Šiuo metu rinkoje yra daugybė gamintojų automobilių padangų, kurias galima suskirstyti į tris kainų kategorijas: “premium”, “vidutinės” ir “ekonominės”.

Padangos kaina priklauso nuo gamintojo ženklo, gumos mišinio, gamybos technologijų ir savybių. Kuo garsesnis , tuo padangos brangesnės. Automobilių savininkams svarbios savybės taip pat yra stabdymo kelias, atsparumas dilimui ir triukšmo lygis.

Išeiti iš AMP versijos