Itališka virtuvė jau seniai tapo daugelio žmonių mėgstama. Restoranų tinklas “Big Mamma”, visame pasaulyje garsėjantis autentiškais receptais, pasidalijo savo rizotu su grybais.
Šiam patiekalui reikia nedidelio ingredientų sąrašo ir minimalaus gaminimo laiko. Dėl to pajusite tikrą itališkos virtuvės skonį.
Norint paruošti rizotą su grybais, reikia paimti:
- ryžių – 420 g;
- sviesto – 140 g;
- parmezano – 120 g;
- česnakų – 1 vnt;
- grybų – 500 g;
- baltojo vyno – 50 ml;
- daržovių sultinio – 800 ml;
- čiobrelių – 1 ryšulėlis;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais ir kepkite keptuvėje su 20 g sviesto ir čiobreliais, kol taps auksiniai. Atidėkite juos į šalį, o nedidelę saują palikite garnyrui.
Tada paimkite gilią keptuvę ir su 20 g sviesto pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką, tada suberkite ryžius. 2-3 min. kepkite nuolat maišydami. Supilkite baltąjį vyną ir toliau maišydami virkite. Kai jis išgaruos, supilkite pusę pakepintų grybų ir žiupsnelį druskos. Supilkite 200 ml daržovių sultinio ir išmaišykite. Kai jis išgaruos, vėl supilkite sultinį. Iš viso tai reikėtų daryti tris kartus.
Ryžiai keptuvėje turėtų virti apie 15-17 minučių, tačiau nesulipti ir neišdžiūti.
Paimkite likusius keptus grybus ir susmulkinkite juos su trupučiu sultinio (arba, jei neturite, karšto vandens), kad gautumėte vientisą tyrę.
Kai ryžiai išvirs, išjunkite ugnį, sudėkite sūrį, grybų tyrę ir likusį sviestą. Pusantros minutės rizotą uždenkite rankšluosčiu. Tada ryžius išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes.