“Rivian” paskelbė informaciją apie penkis naujus modelius

Rivian elektromobiliai JAV

Kadangi “” yra pasirengusi investuoti penkis milijardus dolerių į ” ”, amerikiečių atskleidė planus plėsti savo modelių gamą. Ją sudarys penki nauji modeliai, įskaitant tris masinės gamybos modelius. Tikimasi, kad pastarieji bus gaminami dalyvaujant partneriui iš Vokietijos.

 

Pirmajame skaidrės stulpelyje pavaizduotas , kurį “Rivian” kurs ant 2 kartos platformos. Sprendžiant iš linijos ant Gen 1, tai galėtų būti furgonas, skirtas pristatymo tarnyboms, tačiau dengto modelio forma labiau primena visureigį.

Toliau seka kovo mėnesį pristatyti naujieji R2 ir R3 su dar vienu paslaptingu modeliu. Jis, ir po jo esantys krosoveriai, bus paremtas vidutinio dydžio MSP architektūra. Galima daryti prielaidą, kad tai bus įperkamesnis pikapas nei R1T. Kaina kol kas neatskleidžiama, tačiau tikimasi, kad 2026 m. pasirodysiantis R2 kainuos 45 000 JAV dolerių.

Šią savaitę paskelbta, kad “Volkswagen” nupirks 1 mlrd. dolerių vertės “Rivian” konvertuojamųjų obligacijų, o vėliau investuos dar keturis milijardus. Rivian” įsteigs bendrą įmonę su “Volkswagen”, kuri kurs elektromobilių platformas ir suteiks vokiečiams galimybę naudotis esamomis technologijomis.

Išeiti iš AMP versijos