Pasigaminkite originaliausią rožių žiedlapių uogienę. Ją labai lengva paruošti, o skonis neįtikėtinas.
Sudedamosios dalys:
- 200 g rožių žiedlapių;
- 500 g cukraus;
- 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties;
- 250 g vandens.
Paruošimas:
Nupjaukite rožių žiedlapius, nuplaukite ir sudėkite į indą, kad nusausėtų. Po to paimkite puodą, sudėkite į jį žiedlapius, užpilkite cukrumi, citrinos rūgštimi ir užpilkite vandeniu.
Tada uždengę dangčiu pastatykite ant silpnos ugnies. Palikite virti apie 20 minučių, tada nukelkite uogienę nuo ugnies ir palikite pastovėti kelias valandas, o dar geriau – per naktį.
Ryte uogienę vėl pastatykite ant ugnies ir virkite 10 minučių. Po to supilkite uogienę į sterilizuotą karštą stiklainį, uždarykite dangteliu ir apverskite aukštyn kojomis, kol atvės.